Podijeli članak

Damir Beljo se neće u nedjelju boriti za WBA Gold pojas protiv domaćeg i stvarno odličnog, neporaženog borca Alekseia Egorova. Bombarder s Neretve i pored činjenice da nije potpuno spreman za ovu borbu htio je ući u ring, ali su njegovi treneri i menadžer odlučili da Beljo ne putuje u Rusiju. 

- Vjerojatno već znate za ponudu koju smo dobili iz Rusije ovih dana za Damira Belju, za meč za WBA Gold pojas protiv Rusa Alekseia Egorova, a pobjednik u tom meču bi se sljedeći meč borio za WBA svjetski naslov. Ponuda je odlična, i mi ovo čekamo, ali, nažalost, nije pravi trenutak. Damir je tu na pripremama tek 20 dana, a za ovakav meč mora minimalno dva mjeseca da je ovdje. Spremamo se za meč krajem mjeseca u šest rundi protiv Mađara. Ova prilika je super ispala, ali moramo srce ostaviti sa strane i odlučiti mozgom. Damir želi da se bori, ali ja, trener Šukru i njegov trener iz Mostara Damir Miletić smo odlučili da je ipak bolje da ne prihvatimo ponudu sada. Kao što sam rekao, nije pravi trenutak i nije spreman za 12 rundi, bez obzira na to što je on spreman u glavi i srcu, odlučili smo da odbijemo ponudu. Bilo bi nam jako krivo da Damir izgubi radi nespremnosti, a, naravno, i njemu, iako sada toga nije svjestan. Damir će ovdje sada više boraviti i spremati se, jer veliki problem za Damira je Mostar- stalno telefoni, obitelj, prijatelji...Ovdje ima bolje uvjete i najvažnije je što je ovdje fokusiran samo na boks. Ja sam uvjeren da će prilika opet doći i tad ćemo biti spremni i idemo da sve uzmemo – napisao je na svom profilu na Facebooku Ivan Dijaković, koji zajedno s bratom Tomislavom vodi UFD Gym u Dusseldorfu, čiji član je i fenomenalni MMA borac Roberto Soldić.

Ovu informaciju na svom profilu je potvrdio i Damir Beljo. 

- Ništa. Moj tim je odlučio. Možda nekad treba slušati glavu, a ne srce...Hvala vam na ogromnoj podršci i vidimo se na meču u Kastel Kambelovcu – poručio je Beljo.