Podijeli članak

Prema njenom mišljenju, teško je graditi partnerstvo sa ljudima koji ignoriraju realnost i potrebu drugih naroda.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjoj Luci da se usvajanjem Programske deklaracije SDA dodatno urušava povjerenje u BiH i da je Srpska navikla da međunarodni predstavnici ne reagiraju na ovakvo ponašanje SDA i bošnjačkog korpusa.

- Navikli smo na ovakvo ponašanje stranaca u BiH. Kada je SNSD donosio benigne rezolucije i deklaracije koje su imale upozoravajući karakter svi su reagirali - rekla je novinarima Cvijanović, koja je i potpredsjednica SNSD-a, prenosi Srna.

Ona je istaknula da je ista situacija i na samoproglašenom Kosovu gdje međunarodni čimbenik ne reagira kada se uvode takse i radi protiv Srba.

- To je matrica koju vidimo i u BiH, što je licemjerno. Ako se neko bavi ovim prostorima i dao je sebi za pravo da bude involviran u sve procese, što je pogrešno, onda bi trebalo imati balansiran pristup. Međutim, u BiH to nikada nije bilo i mnoge stvari bošnjačka politička scena dogovorila je sa određenim strancima, što je kontraproduktivno i sve nas vuče nazad - rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je dovoljno napomenuti da nisu sprovedeni izborni rezultati i ispoštovana volja građana.

Prema njenom mišljenju, teško je graditi partnerstvo sa ljudima koji ignoriraju realnost i potrebu drugih naroda.