Podijeli članak

Manny Pacquiao u 41. je godini postao WBA superprvak u velter kategoriji. Legendarni Filipinac je podijeljenom odlukom sudaca u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu pobijedio deset godina mlađeg Amerikanca Keitha Thurmana, čovjeka koji je do sada bio neporažen u 29 borbi.

PacMan je krenuo opasno, odmah u prvoj rundi poslao opaki desni kroše na protivnika, Thurmana je to uzdrmalo... Ali brzo je stigao kraj runde, a ostatak borbe je protekao tako što su jedan drugome zadavali udarac za udarcem. Tek u osmoj rundi, PacMan se malo istaknuo nakon sjajne kombinacije na Thurmanu koji nije imao odgovora.

Ali, odgovorio je Thurman odmah u devetoj rundu. Udarac za udarcem, opaka kombinacija, išao je u Pacquiaovo tijelo. U idućoj rundi Pacquiao je jednu kombinaciju završio desnim krošeom, Thurman je izgledao uzdrmano, Filipinac ga je naganjao po ringu dok se na njemu vidjelo da ga sve živo boli. 
 


Vratio se još jednom!  I opaka borba je potrajala do posljednje runde. Udarci su sijevali, suci gotovo da su se mogli hvatati za glavu - pa tko je bio bolji?! 

PacMan je pobijedio odlukom sudaca 2-1. Prvi se priklonio Thurmanu sa 114-113, a preostala dvojica Pacquiau: 115-112 i 115-112.

"Bilo je zabavno, mislim da su ljudi uživali. Nije jednostavan protivnik, jak je i odličan boksač. Dao je sve od sebe, ja sam morao dati sve od sebe. Mislim da su se svi zabavili u ovoj sjajnoj borbi. Blagoslovljen sam. Iduća mi je borba nagodinu, sad idem kući na Filipine trenirati", rekao je Pacquiao nakon pobjede, svoje druge u drugoj borbi otkako je navršio 40-u, a ukupno 71. u sjajnoj karijeri. Ima 62 pobjede, sedam poraza i dva remija.