Podijeli članak

Crvena zvezda pobijedila je Partizan u Pioniru 76:75 i tako osigurala naslov prvaka Srbije. Finalna serija igrala se na tri pobjede, a Zvezda je slavila u tri od četiri odigrane utakmice.

Ipak, Zvezda je došla do pobjede u odlučujućoj utakmici nakon ogromne pogreške sudaca. Njihov playmaker Billy Baron zaletio se prema obruču i položio u posljednjoj sekundi susreta, ali ponovljena snimka pokazuje da je očito napravio tri koraka na putu prema košu.
 

Inače, u četvrtoj četvrtini utakmica je morala biti prekinuta na pola sata jer je grom udario u dvoranu i tako uzrokovao nestanak struje, a i prokišnjavanje krova na Pioniru.

Partizan uložio žalbu i traži poništavanje utakmice

Košarkaški klub Partizan uložio je žalbu na koš Bilija Berona, koji je u posljednjoj sekundi utakmice donio trijumf i titulu Crvenoj zvezdi.

Amerikanac je prodorom riješio utakmicu, ali se na usporenom snimku vidi da je napravio korake i potom položio loptu u koš.

Crno-bijeli odmah su uložili žalbu na ovaj pogodak i nisu izašli na dodjelu medalja za drugo mjesto, pošto traže da se utakmica poništi.