Podijeli članak

Tijekom proteklog vikenda u prometnim nesrećama na cestama širom zemlje poginulo je osam osoba, dok ih je više ozlijeđeno.

Crni niz započeo je u subotu u Laktašima  kada je na putu Razboj – Laktaši život izgubio šezdesetčetverogodišnji vozač škode R.G. iz Laktaša. Nesreća se dogodila oko 13 sati i u njoj je teže ozlijeđena njegova supruga R.G.

U nesreći su sudjelovali V. M. (55) iz Srpca sa teretnim vozilom Mercedes i R. G. (64) iz Laktaša sa Škodom, a sa njim je na mjestu suvozača bila R.G. (65). R. G. je od zadobivenih ozljeda preminuo, a R.G., koja je bila suvozač, prevezena je u Univerzitetski klinički centar RS-a Banja Luka.

Druga žrtva je S. M. (72). Njega je, kako je potvrđeno u MUP-u Zeničko-dobojske županije, u Malom Čajnom, kod Visokog, u subotu oko 20 sati udario Golf, koji je vozio H. E. (28) iz Visokog. Nastradali je bio pješak.

Samo sat kasnije dogodila se nesreća sa smrtnim ishodom u Gacku. Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi Trebinje, u toj nesreći je život izgubio vozač kamiona S. M. (24) iz Bileće.

Do nesreće je došlo kada je S. M. izašao iz kamiona koji je vozio da bi popravio kvar, nakon čega je naišlo vozilo i udarilo ga. Njega je u besvjesnom stanju odvezla Hitna pomoć u Dom zdravlja Gacko gdje je i preminuo.

Tragedija se dogodila i u Kalesiji. U nedjelju poslijepodne kod mosta “Sead Džafić” u Kalesiji iz rijeke Spreče izvučen je Golf 2 u kojem su se nalazila tijela mladića Halila Zahirovića i djevojke Asmire Smajić iz tog grada. Vozilo su iz rijeke izvukli vatrogasci uz pomoć ronilaca.

Zahirović je navodno od prijatelja posudio Golfa, a pretpostavlja se da je vozilo završilo u rijeci u subotu oko 22 sata jer od tada se Zahirović i Smajićeva više nisu javljali na mobilne telefone. Međutim, još se ne zna kako je vozilo završilo u rijeci.

Vozilo su oko podneva uočili ribolovci, koji su odmah obavijestili policiju, koji su zajedno sa dežurnim tužiteljem izvršili očevid.

Crni bilans nastavljen je u Banja Luci, u kojoj je život izgubila Smiljana Nikodinović (37) iz Kneževa. Nju je u Ulici krajiških brigada (zapadnom tranzitu), u Banja Luci, u nedjelju sat vremena iza pola noći Audijem A6 udario Aleksandar Dobrić (26) iz Gradiške.

Dvoje poginulih i šestero ozlijeđenih osoba, epilog je stravične nesreće koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u Tojšićima kod Kalesije. Svi ozlijeđeni zadržani su na liječenju u tuzlanskom UKC-u. U nesreći su sudjelovala dva automobila Škoda Fabia i VW Golf 3.

U nesreći su poginuli Edina Islamović, koja je bila suvozačica u Golfu 3 i suvozač iz jedne Škode Fabije 15-godišnji Muhamed M. U Golfu 3, pored poginule Edine Islamović, bili su još njen suprug Miralem Islamović, koji je vozio automobil, njihovi maloljetni sin i kćerka, te Miralemova majka Fikreta. 

Za upravljačem jedne Škode Fabije bio je Senaid Mešanović, čiji je 15-godišnji sin preminuo. Drugu Škodu Fabiju, koja je završila na krovu, vozio je Miralem Majdanović, koji je također ozlijeđen.