Podijeli članak

Ministar vanjskih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak poručio je u New Yorku da će BiH i dalje biti pouzdan član globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" i drugih oblika međunarodnog terorizma.

Crnadak je u New Yorposjetio Memorijalni centar 11. rujan , gdje je odao počast žrtvama terorističkog napada iz rujna 2001. godine.

On je uputio i izraze saučešća povodom terorističkog napada u Londonu i ponovio da su institucije vlasti na svim nivoima u BiH opredijeljene za kontinuirano i odlučno djelovanje protiv svih vidova terorizma, priopćeno je danas iz MIP-a.

Crnadak je posjetio jučer i sjedište Eparhije istočnoameričke Srpske pravoslavne crkve u New Yorku i razgovarao sa Njegovim preosveštenstvom episkopom Irinejem o aktivnostima Srpske pravoslavne crkve i srpske zajednice u SAD.

Tema ovog razgovora bila je i značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma za Republiku Srpsku, kao i budući odnosi Republike Srpske i Srbije sa Washingtonom.

Vladika Irinej informirao je Crnadka o toku obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku koja je izgorjela u požaru 2016. godine.

U nastavku posjete SAD planirano je da se Crnadak sastane s predstavnicima State Departmenta, te da održi govor na godišnjem forumu Međunarodne demokratske unije u Washingtonu tijekom panela posvećenog pitanjima migracija.