Podijeli članak

Aktivist i fotograf Zoran Erceg na splitsku Paradu ponosa došao je u majici Crvene zvezde na čijoj je poleđini pisalo "Aleksandar Kralj". Riječ je o vaterpolistu kojeg su huligani prije četiri mjeseca sa splitske Rive bacili u more, piše Slobodna Dalmacija.

"Namjerno sam odabrao njegovo ime, baš zbog toga", odmah otkriva Erceg dodajući da je došao dati podršku svim ljudima kojima je potrebna.

"Svatko od nas je na ovaj ili na onaj način pripadnik jedne ugrožene skupine", veli iz svojih invalidskih kolica jedini čovjek u Hrvatskoj kojem je zabranjen pristup nekom Tuđmanovom spomeniku.

Novinari su ga upitali je li mu itko prigovorio zbog dresa Crvene zvezde.

"Interesantno, od građana nitko, ali jedan od zapovjednika policije mi je prigovorio da zašto sam došao izazivati, provocirati s tom majicom. Želio sam kao građanin Splita kojem je jako žao što je jedan mladi sportaš pretučen i bačen u more, pokazati da ovo mora biti i ostati otvoren grad.

Ako se hvalimo da smo grad sporta, ne možemo biti otvoreni samo jednima, a ne samo drugima. Ova majica je izraz podrške tom momku, ali i svima drugima kojima su ugrožena ljudska prava
", poručio je Erceg za Slobodnu Dalmaciju.