Podijeli članak

Sjednica Predsjedništva HNS-a danas je završena u Drvaru, nakon čega se predsjednik ovog tijela Dragan Čović ponovo obratio medijima.  

On je istaknuo da je postignut dogovor o jedinstvenom djelovanju HNS-a kada je riječ o bilo kakvim političkim aranžmanima, bez ostavljanja prostora za bilo kakve podjele.

"Ali osnova svega je da mi konkretnim obilascima ovdje izdvajamo problem po problem te da s entitetskog i županijske razine pomognemo. Naravno da ćemo mi ovaj prostor izdvojiti kao područje interesa Republike Hrvatske iz više razloga jer je i granica s te strane, međutim, ja sam rekao ovdje i opet ću ponoviti i mi moramo to uraditi s razine Vlade HNŽ pa onda s viših razina vlasti za ove ljude ovdje da im olakšamo život da se ne odlazi s ovih prostora", izjavio je Čović.

Također je kazao da će podržati izgradnju autoceste kod Modriče i Garevca, te pomoći i podržati gospodarstvo stanovnika tog područja, a posebno Hrvata, piše Dnevni avaz

"Kada je riječ o Izbornom zakonu, mi ćemo ići s jednom inicijativom HNS-a prema našim partnerima s kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, osobito Federacije BiH. Već u ponedjeljak s jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu oko Izbornog zakona", poručio je Čović.

Na pitanje novinara bi li HDZ ušao u novo Vijeće ministara bez SNSD-a, Čović je odgovorio kratko - ne bi.