Podijeli članak

U sklopu radnih obilazaka svih razina vlasti u BiH, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas 17.10.2017. godine Parlament Federacije BiH te razgovarao s čelnicima oba doma na čelu s predsjedateljima Lidijom Bradara i Edinom Mušićem. 

Oni su predsjedatelja Čovića informirali o trenutačnom stanju u zakonodavnoj vlasti. Na sastanku se razgovaralo o unutarnjim pitanjima kao što je donošenje Proračuna za sljedeću godinu, ali i vanjskoj politici, odnosno euroatlantskim integracijama. Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je kazao kako do kraja godine sve razine moraju uložiti dodatni napor kako bi se u ovoj fazi pregovora obuhvatio kandidacijski status za članstvo u Europskoj uniju što je u skorijem razdoblju ocijenjeno sasvim realnim.
 

Predstavnici rukovodstva oba doma Parlamenta Federacije BiH, Doma naroda i Zastupničkog doma su se složili kako ovakvi zajednički sastanci šalju pozitivnu poruku. Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjedatelja Čovića, informacijama koje im je prenio ali i zajedničkim nastojanjem da se parlamentarna većina što prije stabilizira, da se ključni zakoni koji oba doma opterećuju već neko vrijeme usvoje, kao i da se u posljednju godinu mandata uđe s nešto stabilnijom političkom i gospodarskom klimom, priopćeno je.