Podijeli članak

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u službenoj posjeti Općinskoj organizaciji HDZ-a BiH Jajce, gdje će se večeras svečano obilježiti i 30. obljetnica utemeljenja HDZ-a BiH Jajce.

Uz predsjednika Čovića, sastanku su nazočili i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović i predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina.

O stanju u općini, stranci, aktualnim prilikama, izbornim aktivnostima te položaju Hrvata u Jajcu, govorio je predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce Ivo Šimunović, koji je izrazio zadovoljstvo i naglasio dobru suradnju sa Županijskim odborom HDZ-a BiH
Županije Središnja Bosna, te sa stranačkim dužnosnicima s većih razina.

Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Jajcu, realizaciji započetih infrastrukturnih projekata, kao i realizaciji projekata koji će osigurati razvoj gospodarstva i zapošljavanje na području općine Jajce.

Naglašena je potreba razumjevanja, kao i pomoć pri realizaciji planiranih investicijskih projekata, za koje potporu moraju osigurati stranački dužnosnici s većih razina vlasti, pri čemu je naglašen značaj nadolazećih lokalnih izbora.

Tijekom sastanka, uz komentare na aktualne projekte, razgovarano je i o predstojećim lokalnim izborima. Zbog važnosti i značaja nadolazećih lokalnih izbora, zaključeno je kako se svi započeti projektati moraju završiti u zadanom vremenskom
okviru, a potrebne buduće projekte planirati i predstaviti na dobrobit svih žitelja u Jajcu.

Čović je upoznao sudionike sastanka s aktualnom političkom situacijom te nastojanjima i aktivnostima koje se provode kako bi se ostvarila institucijalna jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Prije održanog sastanka, izaslanstvo je posjetilo župni ured u Podmilačju, gdje je razgovarano o potpori pri zgradnji crkve.