Podijeli članak

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović sudjelovao je s delegacijom na petnaestom molitvenom danu za domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i trinaestom hodočašću na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i policijskih snaga.

Misno slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu predvodio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju vojnih biskupa u BiH i Republici Hrvatskoj, mons. Tome Vukšića i mons. Jure Bogdana.

U ovom, sada već tradicionalnom hodočašću, prisustvovali su i ministrica obrane BiH  Marina Pendeš, potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, kao i brojni pripadnici OSBiH, na čelu s načelnikom Glavnog stožera OS BiH general-pukovnikom Antom Jelečem.

Na kraju misnog slavlja član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović uručio je sliku, rad pripadnika Trećeg bataljona iz Orašja, vojnom biskupu u Republici Hrvatskoj mons. Juri Bogdanu.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače 25. listopada 1478. godine, s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.