Podijeli članak

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović razgovarao je danas s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom o pandemiji novog koronavirusa Covid-19, razmijenivši informacije i stavove o mjerama za očuvanje zdravstva i ekonomske stabilnosti, s posebnim osvrtom na spremnost sustava BiH da očuva stabilnost u jeku pandemije koja je zahvatila zemlje diljem svijeta.

Istodobno, dužnosnici su se osvrnuli na uvedene restrikcijske mjere, krivulju koronavirusa u BiH, te bilateralne odnose.

Čović je veleposlaniku Koçu izrazio, uime žitelja Bosne i Hercegovine i vlastito ime, zahvalnost na dostavljanju zaštitne medicinske opreme za opremanje organizacija koje, izlažući se za zaštitu zdravlja i sigurnosti žitelja, u BiH predvode borbu protiv koronavirusa.

Naglašen je prijateljski odnos između dvije države, te potreba jačanja komunikacija nakon pandemije kako bi se kroz solidarnost jačali ekonomski odnosi i suradnja, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.