Podijeli članak

Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak sveo je Ministarstvo vanjskih poslova /MVP/, kao jedno od najvažnijih u Vijeću ministara, na razinu poljoprivredne zadruge, navodi se u dopisu Sindikalne organizacije MVP-a.

Reagirajući na instrukciju o "dnevnoj evidenciji nazočnosti na poslu" od 29. listopada, Sindikalna organizacija MVP-a u dopisu upućenom kabinetima ministra vanjskih poslova, njegovog zamjenika i tajnika navodi kako, možda njih nitko nije informirao, ali MVP posjeduje sustav za kontrolu ulaza/izlaza koji je operativan već dugi niz godina i koji je nekoliko puta bio stavljen u funkciju, ali nije dugo potrajao.

"U eri informatike i tehnike, vi nas vraćate na papir i potpisivanja što je van svake pameti. Još samo treba da nam podijelite 'mastiljave olovke'", navodi se u dopisu.

Iz Sindikata naglašavaju kako daju punu podršku uvođenju reda u radnom vremenu zaposlenih i nazočnosti na poslu, ali isto tako napominju kako većina zaposlenih u MVP-u i svim institucijama BiH već odavno živi i radi na samom rubu egzistencije, te da nisu primijetili da su se kabinet ministra, kao ni sam ministar Igor Crnadak zauzeli bilo gdje u vezi s tim.