Podijeli članak

Lutkarsko kazalište Mostar od ovoga tjedna kreće s radom, a prva predstava koju će izvesti je Puna vreća želja. Kako su u razgovoru kazali za naš portal, najmlađim posjetiteljima i njihovim roditeljima nedostajale su predstave te se raduju ponovnom susretu. U susret  Svjetskom danu zaštite okoliša u ovom tjednu će u tri termina igrati predstavu Puna vreća želja koja progovara o temi zaštite okoliša i očuvanju prirode.
 
Jesu li najmlađim posjetiteljima nedostajale predstave u Lutkarskom kazalištu Mostar?
 
Lutkarsko kazalište Mostar ima redovnu publiku koja posjećuje sve naše predstave pa je bilo očekivano će izostanak svih naših aktivnosti biti neobično stanje za naše najmlađe. U vrijeme pauze najmlađi posjetitelji i njihovi roditelji su nam se redovno javljali putem društvenih mreža šaljući nam crteže omiljenih likova naših predstava, omiljenih glumaca, na što smo izuzetno ponosni. Sama činjenica da nas naša publika smatra velikim i bitnim dijelom svoga odrastanja nas čini radosnima.
 
Kako su protekla posljednja dva mjeseca za djelatnike i Lutkarsko kazalište Mostar?
 
U skladu s novonastalom situacijom bili smo primorani prestati s radom i svim planiranim  aktivnostima. Objavljivali smo korisne preporuke i linkove i aktivnosti za rad kod kuće i ideje vezane za lutkarsku umjetnost, kao i različite preporuke što djeca sama ali i uz pomoć roditelja mogu raditi dok su kući, a da pritom što manje vremena provedu pred ekranima i na mobitelima. Napravili smo i nagradni natječaj u kojemu su mogli sudjelovati baš svi, ali i nagrađeni su svi koji su sudjelovali jer smo osim glavnih nagrada za 9 najinspirativnijih radova svim sudionicima poklonili po 2 gratis ulaznice za predstavu po izboru u sezoni 2020./2021.
 
Jeste li krenuli s probama i koje predstave imate u najavi?
 
Probe održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama. Poštujući preporuke, od ovoga tjedna krećemo i s našim predstavama, a prva predstava koju ćemo igrati je Puna vreća želja. Do kraja sezone u planu imamo igrati predstave Tvroglavko, Karius i Baktus te našu najnoviju predstavu Izgubljeno-nađeno i veselimo se ponovnom susretu s našom dragom publikom.
 
Kada možemo očekivati prve predstave pred publikom?
 
Željno smo iščekivali da krenemo s redovitim izvedbama i napokon možemo pozvati našu dragu publiku na predstave. U susret  Svjetskom danu zaštite okoliša u ovom tjednu ćemo u tri termina 4. 6. u 19 sati, 5. 6. u 19 sati i 6.6. u 11 sati igrati  predstavu Puna vreća želja koja progovara o temi zaštite okoliša i očuvanju prirode. Trudimo se radi sigurnosti naše publike i nas, poštovati sve mjere koje se preporučuju stoga smo omogućili više termina.

AU: Ana Artuković