Podijeli članak

Marin Čilić obavio je intervju u Italiji u kojem je pričao o tome zašto su Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković toliko dugo u vrhu tenisa te zbog čega su bolji od konkurencije.

"Oni su svi veliki individualci, svatko ima svoju kvalitetu. Roger ima nevjerojatnu brzinu, nitko ne posjeduje toliko kvalitetan taj aspekt kao Švicarac. Novak je poput zida, neprobojan, gotovo je nemoguće pronaći rupu u njegovoj igri. A Rafa je nevjerojatno posvećen svakom segmentu svog tenisa, on će izgraditi i realizirati poen do savršenstva. Svaki od njih trojice jedinstven je na svoj način."

Hrvatski tenisač igra jako loše ove sezone, više nije najbolje rangirani hrvatski tenisač, nalazi se na 17. mjestu, ali je jedan od rijetkih koji je uspio doći do grand slam naslova u eri spomenute velike trojke. Prije pet godina osvojio je US Open. Kako se Čilić osjeća igrajući u takvoj eri?

"Na neki način sretan sam što igram u ovoj eri. Njih trojica tjeraju sve nas ostale da budemo bolji, da napredujemo, sami rješavamo probleme koji su pred nama. Na kraju priče svakome od nas konačan cilj je biti najbolja verzija sebe", rekao je Čilić, a izjave prenosi Sportklub.