Podijeli članak

Četiri su godine prošle od stravične skijaške nesreće Michaela Schumachera u francuskom Meribelu. Slavni njemački vozač danas ne može hodati, čak ni ustati uz pomoć specijalista koji ga pokušavaju izliječiti.

Prema raznim informacijama koje kruže medijima, neke sugeriraju kako niti poslije četiri godine liječenja nema značajnijih pomaka.

Supruga Corinna potrošila je više od 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice pokraj kuće, Michael ima skrb od 24 sata, ali svaki novi tjedan obitelj košta oko milijun kuna.

Neposredno nakon nesreće iz obitelji su tvrdili kako je povremeno mogao doći svijesti te je bio budan, a tri mjeseca poslije nemilih scena prebačen je u obiteljsku kuću iz bolnice u Lausanneu.

- On će liječenje nastaviti kod kuće. Uzimajući u obzir niz ozljeda glave koje je pretrpio, napravio je značajan pomak posljednjih tjedana i mjeseci. No, unatoč tome, pred njim je duga i teška staza - poručili su tada iz bolnice.

Sabine Kehm, njegova menadžerica, nije htjela izlaziti u javnost s nikakvim informacijama.

- Michaelovo zdravlje nije javna tema i mi nećemo davati komentare na to u budućnosti. Moramo ga zaštititi i čuvati njegovo zdravlje i intimu - rekla je.

Njemački magazin Bunte iznio je priču gdje su, navodno, Michaelovi prijatelji otkrili kako je on vrlo mršav, ali da nekako uspijeva hodati uz pomoć terapeuta. 

- Može napraviti nekoliko koraka i podići ruku.

Međutim, Kehm je odbacila te glasine.

- To je neodgovorno kad znamo kakve je teške ozljede zadobio. Njemu je njegova privatnost najvažnija, a i to sve skupa daje lažne nade mnogim uključenim ljudima u ovu priču.

Iako njegova obitelj šuti i insajderske informacije cure kao kroz neprobojno staklo, Švedski list Expressen ipak je uspio nešto saznati. Tako tvrde da će liječnici probati još jednu operaciju nakon koje će dići ruke od daljnjeg liječenja ako ne urodi plodom.

Schumacher bi uskoro trebao preseliti u Dallas gdje će o njemu brinuti jedan od najcjenjenijih svjetskih neurologa dr. Julian Meeks.

- Imam puno iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je itko u Europi liječio više takvih pacijenata od mene - rekao je Meeks za njemački list Bravo.

Obitelj je za potrebe liječenja već prodala privatni zrakoplov te gotovo tri milijuna vrijednu vilu u Norveškoj. Srećom, Michael je u karijeri zaradio blizu milijardu eura tako da ima s čim pokriti enormne račune.

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine. Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. 

Pao je i lupio glavom o kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.