Podijeli članak

Samo petnaestak minuta nakon što je, jutros iza ponoći, bačene bombe na obiteljsku kuću u sarajevskoj Ulici Safeta Zajke na broju 370. , policija je, prema opisu svjedoka, zaustavila mercedes u kojemu su bili njihovi stari znanci Almir Bublin (32), Almin Baličevac (32), Anis Šaćirović  (19) i Mario Mrnjavac (26).

U eksploziji koja je uznemirila stanovnike naselja Briješće, ozlijeđenih nije bilo, ali je na objektu pričinjena materijalna šteta. Bombu su osumnjičeni bacili na balkon prvog kata kuće u vlasništvu N. B., a uslijed eksplozije polomljena su stakla na prozoru i vratima.

- Prava tragedija izbjegnuta je pukom srećom, budući da je u tom trenutku u spavaćoj sobi kojoj balkon pripada spavala Lu Ai Hua, radnica trgovine koja se nalazi u prizemlju. Nju je jaka detonacija izbacila iz kreveta i prestravila. Ona u Sarajevu živi 20 godina i nikad nije imala problema. Nikom nije jasno zašto bi netko tako nešto uradio kad ni ona, kao ni vlasnik kuće, kako tvrde, nemaju neprijatelja, niti su primali kakve prijetnje - prepričavali su susjedi. 

Iz MUP-a navode da se još utvrđuju motivi ovog bombaškog napada.