Podijeli članak

Osnovni sud u Prištini odredio je mjeru pritvora za četvoricu osumnjičenih terorista koji su se u noći između petka i subote zajedno s još oko sto drugih kosovskih državljana vratili iz Sirije na Kosovo. Prema portalu gazetaexpress.com riječ je o Agonu Misini, Arijanu Krieziu, Redžu Tafaju i Visaru Ćukovciju.
 
U noći između petka i subote iz Sirije je u Prištinu vraćeno 110 državljana Kosova, od kojih četvoro boraca, 32 žene i 74 djece.
 
Vraćeno je još devetoro djece koja su izgubila roditelje u ratu, priopćeno je iz Policije Kosova.
 
Četvorica boraca su na zahtjev tužiteljstva pritvoreni na 48 sati. Ostalima je pružena potrebna zdravstvena i rehabilitacijska pomoć, prenosi N1. Povratnici se nalaze u centru za azil na periferiji Prištine.
 
Prema policijskim informacijama, vjeruje se da se u Siriji i dalje nalazi još oko 30 boraca u konfliktnim zonama, 49 žena i osmoro djece, koji su građani Kosova, ili porijeklom s Kosova. Kosovo će, kako je najavljeno, raditi i na njihovom povratku.
 
Ministar pravde Abeljard Tahiri jučer je na konferenciji za medije rekao da se na ovoj inicijativi radilo od listopad prošle godine i da je podrška SAD bila od izuzetne važnosti.