Podijeli članak

Tagovi

Iako reprezentacija Bosna i Hercegovina propušta Svjetsko prvenstvo u nogometu u Rusiji, na njemu će biti čak četiri trenera rođena u BiH.

U Rusiju putuju Zlatko Dalić (Hrvatska), Vahid Halilhodžić (Japan), Vladimir Petković (Švicarska) i Mladen Krstajić (Srbija).

Zlatko Dalić rođen je u Livnu, a vodio je Varteks, Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Al-Hilal, Al-Ain i sada Hrvatsku.

Vahid Halilhodžić rodio se u Jablanici, a njegov trenerski CV je impresivan. Bio je trener Veleža, PSG-a, Lillea, Rennesa, zagrebačkog Dinama, Trabzbonspora te izbornik Obale Bjelokosti, Alžira i Japana. Njegova ekipa će u Rusiji će igrati protiv Poljske, Senegala i Kolumbije u grupi H.

Vladimir Petković rođen je u Sarajevu, a osim Švicarske koju vodi od 2014. bio je trener Young Boysa, Siona i Lazija. Njegova Švicarska će igrati u grupi E protiv Brazila, Kostarike i Srbije.

Mladen Krstajić rodio se u Zenici, a izbornička klupa Srbije mu je prvi pravi trenerski posao. Prethodno je bio pomoćni trener Slavoljubu Muslinu koji je dobio otkaz unatoč plasmanu na SP u Rusiji. Njega u Rusiji čeka izazov grupe E s Brazilom, Kostarikom i Švicarskom.

Interesantno je kako BiH trenutno nema izbornika, a jedan od kandidata je i Robert Prosinečki. Argentina je jedina nacija koja ima više izbornika - njih pet; Jorge Sampaoli (Argentina), José Pékerman (Kolumbija), Héctor Cúper (Egipat), Juan Antonio Pizzi (Saudijska Arabija) i Ricardo Gareca (Peru), javlja Goal.