Podijeli članak

U prethodna 24 sata u Brčko distriktu testirano je 20 uzoraka od kojih su četiri pozitivna na koronavirus, čime je broj novozaraženih osoba u BIH danas porastao na 193.

Prema podacima Vlade Brčko distrikta, radi se o jednoj muškoj osobi (1973) i tri ženske osobe (1991), (1988), (1978). Sve osobe se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Od početka pandemije u Distriktu je testirano 1,399 osoba, a koronairus je potvrđen kod 69 osoba. Do sada su se oporavile 23 osobe, dok je pet osoba preminulo.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene virusom korona COVID-19 smješteno je osam pacijenata - tri mlađe dobi, četiri srednje i jedna osoba starije životne dobi. Četiri pacijenta imaju lakšu kliničku sliku, tri srednje tešku kliničku sliku, dok jedna pacijentica ima tešku kliničku sliku i na respiratoru je. 

Sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta na terenu u protekla 24 sata izdala je 340 rješenja o izolaciji za građane Brčko distrikta.

Podsjećamo, prema podacima entitetskih institucija, u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, danas je registrirano 189 novozaražnih osoba na koronavirus dok je pet osoba preminulo.