Podijeli članak

Tagovi

U BiH su kolnici jutros mokri i klizavi, u planinskim predjelima ima poledice, a kroz usjeke i preko planinskih prevoja učestali su odroni.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima i stanju na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obvezna.

Zbog izgradnje kružnog toka u Prnjavoru izmijenjen je način odvijanja prometa na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka, a promet regulira privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja prometa.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Puštanjem u promet dijela auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka–Prnjavor, sa uklapanjem na petlju "Mahovljani" auto-puta Banjaluka-Gradiška i sa uklapanjem na magistralni put M-16,1, Mahovljanska petlja stavljena je u svoju osnovnu funkciju. Na dionici magistralnog puta M 16-1. Klašnice jedan-Prnjavor u Drugovićima uspostavljen je poseban režim prometa i postavljena privremena prometna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice auto-puta Banja Luka-Prnjavor.

U FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na pravcima Konjic-Mostar, Tuzla-Olovo, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Kaonik-Kiseljak.

Na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica kolovoz je mjestimično zaleđen.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, promet se odvija jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.