Podijeli članak

Hrvatska je s rezervama pobijedila Češku 22:21 u trećem kolu drugog kruga rukometnog Eura. Pobjedu je donio Luka Stepančić, jedan od rijetkih prvotimaca koji je danas igrao.

Pet minuta prije kraja Hrvatska ja imala napad i gol prednosti, a Červar je pozvao minutu predaha kako bi s igračima dogovorio taktiku za nastavak, piše Index.hr 

"Slušajte me... Ne smijemo loptu prodavati tako lako", rekao je Červar, a onda pitao:

"Pivot? Tko je bio pivot? Je li Šipić?"

Šipić razumio

Šipić je čuo da ga izbornik spominje i odgovorio da nije on igrao, što je i točno jer je igrao Ilija Brozović, a Červar mu je na to odgovorio: "E, sad ćeš igrati."

Šipić je potvrdno kimnuo glavom i dao do znanja da razumije, nakon čega je Červar kratko dodao plan: "Tri-četiri, tri-četiri ćeš blokirati. Križajte se", zaključio je Červar. 

Jučer je prozvao kolege

Podsjetimo, Červar je jučer na konferenciji za medije kritizirao izbornike zbog toga što minutu predaha koriste za razgovor o taktici. 

"Kad čujem da trener govori o taktici na time-outu, to je glupost. Ako ne ide, daj loptu njemu. A ako ne ide, onda daj njemu. Pa što je radio taj trener tijekom tjedna? I onda pokušava cijelu taktiku riješiti u minuti, pa što se radilo na treningu? Pa ljudi gase televizor kad čuju tako nešto. Razgovaram s trenerima koji nešto znače, svi plješću na sustav sedam na šest, a jedino kod nas se to kritizira", izjavio je Červar koji je danas na minuti predaha govorio o - taktici.