Podijeli članak

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na redovnoj konferenciji za medije pozvao je sve sugrađane da smanje kretanja od sljedećeg tjedna kada i stariji građani (više od 65 godina) budu išli po mirovine. 

Naime, umirovljenici će od sljedećeg tjedna od ponedjeljka do petka moći od 08:00 do 12:00 sati izaći u grad podići mirovine, obave neodložne obaveze, odu u trgovinu i prošetaju, prenosi Klix.ba. 

"Važno je podsjetiti sve naše sugrađane da se pridržavamo svih mjera posebno u narednih pet dana kada je omogućeno kretanje građanima do 12:00 ujutro i zamolio bi sve sugrađane da u tom periodu izbjegnu kretanja pogotovo na mjestima gdje se podižu mirovine, poštama trgovinama", naglasio je Čerkez.

Naglasio je da su do sada sve mjere pokazale dobre efekte i da je i dalje veoma važno da svi građani poštuju mjere individualne zaštite. Do sada je 289 osoba pozitivno na koronavirus, a danas novih 41 u FBiH.

"Pogotovo sada kada naši stariji sugrađani mogu prošetati, pokušajmo da ne izlazimo vani i da omogućima njima slobodu kretanja. Pratit ćemo kako se ovo odvija i u skladu s tim ćemo donijeti mjere kako bi doprinijeli stabilnosti situacije. Pozvao bih i sve ljude da smanje kretanja vikendima, roštiljanjima i ne smijemo tolerirati prepuna šetališta ovih dana", poručio je Čerkez.

Anis Ajdinović direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove je naglasio kako se i dalje nastavlja 24 satni nadzor sanitarnih inspektora na 15 graničnih prijelaza.