Podijeli članak

Aktivnošću “Coffee with...”  jučer je službeno zatvoren program CEO Academy, koji organizira Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Trodnevni program je kroz četiri aktivnosti i mnoštvo dodatnih sadržaja okupio preko 300 sudionika, 50 tvrtki i 20 govornika.

Inicijativa za ovu aktivnost došla je u pokušaju da se u Bosni i Hercegovini i regiji mlade motivira na zauzimanje proaktivne uloge kada je u pitanju njihov profesionalni razvoj, istovremeno gradeći most između akademske i poslovne zajednice.

Jedna od tri stotine sudionika, Emina Ruhotina ukratko je opisala ovaj program. „Korisno, zanimljivo i inovativno - CEO Academy program je ispunio i nadmašio sva moja očekivanja“, kazala je Emina.

Otvaranje programa CEO Academy upriličeno je u petak, 22. svibnja 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i to u okviru aktivnosti “WANTED: Million Dollar Employee”. Dvadeset najuspješnijih tvrtki iz Bosne i Hercegovine i regije imale su priliku upoznati studente završnih godina fakulteta, te im ponuditi posao, prakse, volonterske angažmane, a titulu “zaposlenika vrijednog milijun dolara” dobila je Azra Heljić, studentica iz Mostara. Azra je pored titule dobila i mnoštvo vrijednih nagrada.

Drugog dana programa održan je sajam novoosnovanih tvrtki i projekata “StartUp Expo”, koji je posjetiteljima predstavio 24 inovativne start-up ideje, a sudionicima osigurao networking i brojne nagrade poput pristupa servisu eKapija, karte za EXIT Sea Dance festival i kotizacije za CEO konferencije. Kroz aktivnost “Workshops” sudionici su imali mogućnost da usavrše svoje poslovne vještine i znanja, te da sa specijaliziranim stručnjacima iz određenih oblasti porazgovaraju na teme kao što su pisanje biznis plana, uvod u poduzetništvo, postavljanje ciljeva i upravljanje vremenom, uvod u digitalni marketing i pisanje dobre biografije.

Prvi CEO Academy završen je druženjem sa 20 uspješnih pojedinaca iz sfera biznisa, znanosti, kulture i sporta. Aktivnost “Coffee with...” bila je mjesto susreta mladih sa istaknutim bosanskohercegovačkim ličnostima kao što su Almir Badnjević, Amna Popovac, Aida Sujoldžić, Ajdin Kulenović, Almir Kurt, Azra Atagić-Ćatović, Adnan Strojil, Belma Tvico-Stambol, Damir Imamović, Damir Mašić, Emir Nuhanović, Elvis Pivić, Feđa Hadžifejzović, Igor Kamočaji, Maja Arslanagić-Kalajdžić, Milad Čerkić i Selma Starfinger.

„Bilo nam je zadovoljstvo kroz ova tri dana družiti se sa sudionicima, tvrtkama i govornicima. Ovo je, zaista, samo uvertira u značajne stvari koje pripremamo na jesen za sve ljubitelje CEO konferencije.“ rekla je na zatvaranju programa Šejla Vatreš, projekt menadžerica Konferencije.