Podijeli članak

Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine Županije Sarajevo, prebolio je koronavirus.

I dok su neki njegovi kolege prošli bez većih posljedica, on za Radiosarajevo.ba otkriva da COVID-19 i nije tako bezazlen i da je čak izgubio devet kilograma za skoro dva tjedna. 

"Nisam uopće znao da će mi se dogoditi ta vrsta bolesti. Znali smo da će nas snaći prije ili kasnije, ali meni se dogodilo da sam imao temperaturu povišenu 13 dana. Sa 52 čepića voltarena sam snižavao temperaturu. To iscrpi organizam, osjećate se malaksalo, a temperatura se stalno vraća. Trajala je i po šest sati. Bilo je dana da samo jedan sat nemam temperaturu. Javlja se kašalj, bolovima u plućima i slično. Bilo je nezgodno, smršao sam čak devet kilograma", rekao je Mirza Čelik za Radiosarajevo.ba.

Posebno je bilo stresno za moju obitelj, ali su negativni svi bili u obitelji, bliži suradnici i širi članovi obitelji. 

"Nedavno sam se testirao dva puta i oba testa su negativna. Dobio sam i otpusno pismo s KCUS-a da sam izliječen. Još uvijek imam blagu upalu pluća, ali ona ne može utjecati na moju okolinu. Zakazali smo sjedinicu Skupštine Županije Sarajevo i nastavljam dalje s radom. Ne smijem dopustiti da građani ispaštaju. Moji zamjenici su odradili odličan posao. Život u Županiji Sarajevu nije stao", istaknuo je Čelik.