Podijeli članak

Tagovi

Nogometni klub Čelik do kraja tjedna trebao bi dobiti novog trenera, koji će naslijediti Slavišu Božičića, s kojim je prošlog tjedna prekinuta suradnja- najavio je u razgovoru za Fenu sportski direktor zeničkog premijerligaša Edin Prljača.

On nije želio otkriti i imena kandidata, ali je, kako je kazao, za sada sigurno da je jedan od njih Turčin Cihat Arslan, koji bi se nakon pola godine trebao vratiti u Zenicu.

Arslan je, uostalom, u društvu klupskih čelnika u subotu pratio i utakmicu zadnjeg, 19. kola jesenjeg dijela sezone na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, koju je Čelik izgubio s 2:4 te prvi dio okončao sa samo 16 bodova i pao na pretposljednje, 11. mjesto na ljestvici BHT Premijer lige.

-Arslan je sigurno kandidat. S njim su razgovarali ljudi koji vode klub iz Turske, dok sam ja obavio razgovore s nekoliko drugih kandidata. Do kraja tjedna ćemo sjesti i odlučiti ko će to biti- najavljuje Prljača, koji dodaje kako su odmah nakon subotnje utakmice raspustili tim te dali slobodno svim igračima i trenerima.

Prozivka bi, najavljuje Prljača, trebala biti održana 10. siječnja iduće godine, kako je to bio predvidio i bivši šef struke Božičić, koji je bio spremio i plan priprema. Do tada će, kako kaže Prljača, s novim trenerom biti definiran i igrački kadar.   

-Sigurno je da će mnogi otići, a s nekim smo već i razgovarali na tu temu, ali konačnu odluku ćemo donijeti nakon što svoj stav i želje iznese novi trener.

Međutim, mi imamo 31 igrača pod ugovorom, što je puno. Po meni, optimalno bi bilo da ostanemo sa 22 igrača plus tri golmana, a, ako nam zatreba igrača, uvijek imamo omladinski pogon, gdje također ima nekoliko zanimljivih igrača. Sigurno je da ćemo se morati i pojačati, po mom mišljenju u svim linijama moramo dovesti po jednog novog igrača - ističe Prljača.

Čelik bi na proljeće mogao biti jači i za Luku Miletića i Haruna Vardu, koji su se na kraju prošle sezone povrijedili te su operirali koljeno, zbog čega tijekom jeseni nisu igrali.

Prljača vjeruje kako, unatoč tome što će „prezimiti“ u zoni ispadanja, Čelik ne bi trebao imati većih problema da na proljeće osigura opstanak, ali da sadašnja situacija zahtjeva pravovremenu raekciju te ozbiljniji pristup u svim segmentima funkcioniranja kluba.