Podijeli članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju hrvatskim poginulim braniteljima u Busovači, misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog i svečanom akademijom u kinu "Theatre" u Busovači, u utorak je svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a "Jastrebovi", priopćio je Ured predsjednika FBiH.

 U prigodnom obraćanju na svečanoj akademiji, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako su obljetnice prigoda na kojima se odaje počast svima onima koji su poginuli i dali živote za sve nas i našu budućnost, ali i prisjećanje na slavne trenutke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, prenosi Fena.

"Vjerujem da smo svjesni trenutnih okolnosti i situacije u kojoj se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Nažalost, ima dosta onih koji su u zabludama bili tijekom 90-ih godina, ali i onih koji su u zabludi i danas. Skoro cijeli hrvatski narod na proteklim izborima pokazao je svoju opredijeljenost dajući potporu strankama HNS-a BiH okupljenih oko HDZ-a BiH i predsjednika Čovića. Stoga, budimo svjesni svoje pozicije i zajedništvom se izborimo za sva prava koja nam pripadaju", kazao je predsjednik Federacije BiH.