Podijeli članak

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara rekao je da je cilj politike SDA i satelita stvaranje jednonacionalne države, te oduzimanje političkih prava Hrvatima, kao što su već radili u prethodnim mandatima.

Čavara je za Večernji list, izdanje za BiH, naglasio da se od toga cilja nije odustalo ni u ovom vremenu, ali da je novost da se sada i otvoreno prijeti.

On je rekao kako je strategija političkog Sarajeva odugovlačiti i ne postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona do 2022. godine, kako bi se onda nastavilo sa procesom oduzimanja političkih prava Hrvatima.

Čavara je istaknuo kako se u bošnjačkom narodu moraju tražiti ljudi "koji razmišljaju normalno", da se treba više raditi na informiranju međunarodne zajednice, te tražiti način na koji dogovoriti kvalitetna rješenja u skladu sa odlukama Ustavnog suda i o legitimnom zastupanju.

On je naglasio kako se i izborom članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH želi nezakonito upravljati izbornim procesom i oduzimati prava Hrvatima da imaju svoje legitimne predstavnike.

Čavara je poručio kako se sljedeći opći izbori bez promjene Izbornog zakona ne smiju dogoditi.