Podijeli članak

Na osnovu Zakona o stečajnom postupku i Odluke Odbora povjeritelja stečajna upraviteljica čapljinske ''Laste'', Behrija Huseinbegović, raspisala je Javni oglas za dostavu ponuda za kupovinu imovine ove čapljinske tvrtke. 

Predmet prodaje su nekretnine, oprema i nematerijalna imovina. U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara. Ukupna površina zemljišta koje ''pokriva'' nekadašnji gigant je 63.101 četvorni metar, odnosno 6,3 hektara. 

Predmet prodaje je i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično, javlja Radiopostaja Čapljina. Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM. 

Za razliku od prva tri javna oglasa u četvrtom nije utvrđena početna prodajna cijena. Valja istaknuti da se navedena imovina prodaje kao cjelina, a prodaja se vrši po principu zatvorenih koverti, odnosno pismenih ponuda, s tim da stečajna upraviteljica zadržava pravo izmjene cijene, uvjeta i načina prodaje, bez bilo kakvih obavijesti, odgovornosti ili prava prigovora po tom pitanju od strane ponuđača. Pravo sudjelovanja na Javnom oglasu za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina i opreme tvrtke u stečaju Lasta Čapljina, imaju sva pravna i fizička lica koja do 17-og lipnja dostave ponudu za kupnju.

Na javnom nadmetanju mogu sudjelovati ponuđači koji na ime depozita, uplate novčana sredstva u iznosu od 10.000 KM. Javno otvaranje pristiglih ponuda uz nazočnost ponuđača, održat će se isti dan, dakle, u ponedjeljak, 17-og lipnja u 12 sati u prostorijama ''Laste''. S obzirom da da su promijenjeni uvjeti javnog oglasa, dojam je da bi ova oronula, ali s obzirom na zemljište i tehnologiju potentna ''mlada'' ovoga puta mogla naći ''mladoženju''.