Podijeli članak

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA putem Facebooka oglasio se o aferi "Asim". Poručio je da predsjednik Kadrovske komisije SDA, Asim Sarajlić, mora biti smijenjen, ali između ostalog je napisao da SDA mora uputiti ispriku građanima.

"Dragi građani - u posljednja dva dana svjedočimo brojnim događanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić. Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku. Ovo nije sustav vrijednosti u kojem želim sudjelovati i živjeti", napisao je Čampara.

On je napisao prijedlog koraka koje SDA mora uraditi, a to su:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjerenstvo u ŽO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitiran. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.

3. Dva ministra predložena za Vladu SŽ, a koja se spominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.

4. Stranka demokratske akcije treba uputiti ispriku građanima i poslati jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

"Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću! Ukoliko to ne uradi bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice", poručio je Čampara.