Podijeli članak

Predstavništvo njemačkog gospodarstva u Bosni i Hercegovini (AHK) priprema novi događaj na kojem će tvrtke iz BiH dobiti veliku priliku za suradnju sa njemačkim gospodarskim subjektima. „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2019“ održati 6. lipnja u Dortmundu. Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane tvrtke iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim tvrtkama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Njemačke tvrtke koje su zaiteresirane za suradnju sa bh. partnerima dolaze uglavnom iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora. Ovaj događaj se organizira već nekoliko godina i do sada se pokazao kao jako uspješan.

Čak 52 velike tvrtke iz njemačke će sudjelovati u ovome događaju, što samo pokazuje koliko je njemačka strana ozbiljno pristupila projektu AHK. 

- Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail: [email protected] najkasnije do 29.03.2019. Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za gospodarstvo i energiju SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja poduzeća SR Njemačke. Pristigle prijave se šalju njemačkim tvrtkama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju tvrtke s kojima žele da održe sastanak na događaju u Dortmundu ove godine - navodi se u informaciji koju smo dobili iz Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH.

Dodaje se kako tvrtke iz BiH mogu odustati od sudjelovanja u ovome događaju ako u međuvremenu zaključe kako njemačke tvrtke na događaju nisu predmet njihovog zanimanja. 

- Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku. Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, tj. na događaju sudjeluju samo one tvrtke koje sa svojim proizvodnim programom odgovaraju potrebama njemačkih tvrtki. Kotizacije se ne naplaćuje - zaključuje se u informaciji Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH.