Podijeli članak

Šef Kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić rekao je kako je ova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povuče prvi zaključak u vezi s posjetom predsjednika Crne Gore Bosni i Hercegovini.

- Ako se to ne uradi, ništa nećemo podržati. Ako povučete, razgovarat ćemo o podršci drugom zaključku o Frontexu - rekao je Stanić.

On je dodao kako je SDS za jedinstvo srpskih stranaka u Republici Srpskoj koje će biti principijelno, dosljedno i zasnovano na političkoj odgovornosti, ali ne na način kako to radi SNSD i njegovo rukovodstvo.

Dodao je da je aktuelna vlast, predvođena SNSD-om, otuđila ogroman novac, te da s time treba prestati, pa tražiti jedinstvo.

Dodik je u replici rekao da su netočne tvrdnje Stanića, o kojem najbolje govori rejting u Prnjavoru, gdje živi. On je rekao da su nevjerovatne Stanićeve priče o poštenju, a ranije je tražio milijun KM da pređe u SNSD.

- Ako želite da ova točka bude skinuta s dnevnog reda, onda želite da Milo Đukanović dođe u Srebrenicu - rekao je Dodik.