Podijeli članak

Najrazočaraniji i najljući čovjek na travnjaku bio je Gianluigi Buffon. U možda posljednjem nastupu u Ligi prvaka isključen je u 94. minuti nakon što je minutu ranije dosuđen kazneni udarac za Real Madrid...

Buffon je bio najžešći u prosvjedima nakon što je Mike Oliver dosudio kazneni udarac za Real Madrid. Nakon susreta nije bio ništa mirniji i imao je puno toga poručiti engleskom sucu.

"Kontakt je bio desetina penala. Znam da je sudac vidio to što je vidio, ali ovo je u najmanju ruku dvojbena situacija. U dvojbenoj situaciji u 93. minuti kada smo mi zakinuti za čisti penal u prvom susretu, ne može se dosuditi. Dali smo sve od sebe, ali ljudsko biće uništilo je naše snove o preokretu dvojbenom odlukom. Ako nemaš čvrst karakter za suditi ovakvu utakmicu na ovakvom stadionu, onda ti je mjesto na tribinama sa ženom i djecom, Spriteom i čipsom u ruci. Ne možeš uništiti nečije snove na taj način, umjesto srca u grudima ima kantu za smeće. Mogao sam svašta reći sucu u tom trenutku, ali on jednostavno mora shvatiti razmjere katastrofe koju je napravio. Ako se ne možeš nositi s pritiskom i nemaš hrabrosti za odluku, onda ti je mjesto na tribinama, a ne na travnjaku."

"Sudac je ispustio konce i to mogu prihvatiti, ali ne mogu prihvatiti da je on sudio ovakvu utakmicu na ovakvom mjestu i u ovakvoj atmosferi s ovako uglednim protivnicima. Čovjek bez karaktera ne smije suditi ovakve susrete. Ako dosudiš ovakav penal u 93. minuti, ako isključiš igrača koji nikada u karijeri zbog prigovora nije isključen, u njegovoj zadnjoj utakmici u ovom natjecanju, onda si životinja."

Buffon na kraju svega čestita Real Madridu na prolazu za koji tvrdi kako je ipak zaslužen.

"Možeš imati 18 sudaca, ali riječ je o osjećaju. Moraš pogledati prvu utakmicu i vidjeti što se tamo dogodilo, a nakon svega toga nam se dosudi kazneni udarac u 93. minuti u sličnoj situaciji. Real Madrid zaslužio je prolaz kroz dvije utakmice, želim mu sve najbolje i uvijek mi je bila čast igrati protiv njega, ali mi smo ovdje u najmanju ruku zaslužili produžetke. U utakmicu smo ušli znajući da imamo 0.0000005 posto šansi, ali jako sam ponosan na ovu momčad i kako se borila i izgledala. Žalimo na kraju, ali smo i bijesni."

"Razočaran sam što sam ostavio na kraju momčad s igračem manje i kao što sam rekao, prolaz Real Madrida je zaslužen, stisnuli smo im ruku i idemo dalje. U nedjelju ćemo izaći izrazito ljuti na travnjak. Jako ljuti."

Nesretnik koji će na ljuti Juventus je Sampdoria, u nedjelju od 18 sati.