Podijeli članak

Josip Brekalo, mladi reprezentativac Hrvatske i igrač Wolfburga, iznenadio je njemačku javnost protivljenjem pravilu njegovog kluba. 

Kapetani Vukova od početka ove sezone u svim kategorijama, od najmlađih uzrasta do seniora, te muškoj i ženskoj sekciji, na rukavu nose traku u duginim bojama, poznati simbol tolerancije prema LGBT zajednici. 

Wolsburg je ovo pravilo ustanovio na inicijativu njegove kapetanice Nille Fischer i kako bi dokazao da je "sportsko društvo koje se zalaže za tolerantno društvo", kako je rekao direktor Jorg Schmadke.

Traku duginih boja nose i oba kapetana muške seniorske momčadi, veznjak Josuha Guilavogui i kapetan Koen Casteels. Potonji ju je imao na rukavu za vikend u prvom kolu Bundeslige, tijekom pobjede 2:1 protiv Schalkea. 

Ali, Brekalo (20), koji je igrao u prvoj momčadi na spomenutoj utakmici, poručuje da nikada ne bi omotao oko ruke traku s duginim bojama: "Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru."

Zanimljivo je i kako je Brekalo objasnio što je na instagramu lajkao negativne komentare o pravilu svog kluba da se kapetani i kapetanice nose trake duginih boja: "Nikada ne bih lajkao tako nešto. Očito se radi o problemu s mojim telefonom.", prenosi Index.hr.

Brekalo je prije dvije godine u Wolfsburg došao iz Dinama, koji je tada dobio odštetu od 10 milijuna eura.