Podijeli članak

Judo Klub „Neretva“ je najmlađi judo klub u gradu Mostaru i među najmlađim u BiH. Unatoč tome što su mladi kao klub među prvima su u osvajanju zlatnih medalja za naš grad, državu i šire.        

Do danas, klub je u 2018. godini ostvario iznimne rezultate osvojivši ukupno 276 medalja, najveći broj je naravno ipak onih nasjajnijih (zlatnih) 123, zatim 65 srebrenih i 88 brončanih medalja. Dvadeset i šest puta su proglašeni za najuspješniji klub ili najuspješnijeg pojedinca  za 2018. godinu.
 
Sada, već tradicionalnim Božićnim domjenkom klub je organizirao i proslavio kraj judaške sezone i četvrtu godinu postojanja, pa su tom prilikom  nagrađeni najuspješniji članovi  iz protekle sezone. Domjenak i svečani ispraćaj 2018. godine, te izbor najuspješnijih održao se u ugodnom ambijentu restorana  „Kruševo“ , uz podršku svih članova te velikog broja roditelja i prijatelja kluba. 
 
Na samom početku svečane večere, trener Ćeško je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na svoj podršci svima koji su na bilo koji način pomogli da još jednom organiziramo ovakav događaj te je dodao kako je došlo vrijeme za proglašenje najuspješnijih za 2018.godinu.
 
Posebno priznanje dobila je ekipa mlađih pionirki  koja je u 2018. godini nekoliko puta bila proglašena za najuspješniju ekipu, ali i zbog njihovog uzajamnog podržavanja koje je zaista za svaku pohvalu, a to su Korina Džidić, Lana Čarapina, Ana Vranješ i Martina Rogić.
Za najuspješnijeg dječaka do 8 godina proglašen je Fabio Senkić
Za najuspješnijeg dječaka proglašen je Hrvoje Knezović
Za najuspješniju djevojčicu proglašena je Korina Džidić
Za najuspješnijeg starijeg dječaka proglašen je Josip Previšić
Za najviše osvojenih medalja u konkurenciji dječaka proglašen je Rino Vrljić
Za najviše osvojenih medalja u konkurenciji djevojčica proglašena je Lana Čarapina
Za naj prijatelje kluba proglašeni su Stjepan Salmanić i Sergej Jarendić
Za najuspješniju kadetkinju proglašena je Vesna Vukoja
Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Srđan Ajvaz
 
Najbolji među najboljim
 
Najuspješniji dječaka ove godine proglašen je Hrvoje Knezović koji je svojim uspjesima i dostignućima na raznim međunarodnim natjecanjima osvojio veliki broj zlatnih medalja, a onda u istoj godini postao prvak BiH, a nakon toga u Grčkoj osvojio titulu viceprvaka Balkana za 2018.godinu.
 
Za najuspješniju natjecateljicu za 2018. godinu  proglašena je Vesna Vukoja, šesterostruka prvakinja BiH, osvajačica četiri balkanske medalje, osvajačica preko 200 medalja sa raznih međunarodnih natjecanja, reprezentativka BiH te nosilac majstorskog zvanja 1.DAN.
Za najsupješnijeg natjecatelja za 2018. godinu proglašen je Srđan Ajvaz, osvajač preko 150 medalja sa raznih međunarodnih ali i državnih  natjecanja, osvajač 5. mjesta na Europskom kupu za kadete u Gyor-u, osvajač 7. mjesta  na Europskom kupu za kadete u Kopru, reprezentativac BiH te nosilac majstroskog zvanja 1.DAN.
 
Da domjenak ne bude baš kao i svake godine, za to su se pobrinuli članovi kluba koji su imali svoje točke te pokazali svoje razne druge sposobnosti i time ovu svečanost postavili na jednu visoku razinu.
 
Recitacija: 
Sergej Jarednić - Opomena (A.B.Šimić)
Korina Džidić - Balada iz predgrađa (Dobriša Cesarić)
Sergej Jarednić - Siromahu (A.B.Šimić)
Korina Džidić – Plavi Čuperak (Miroslav Antić)
Pjevanje:
Fabio Senkić – Ako te pitaju (Petar Grašo)
Za izvođenje himne kluba (Nježni put) pobrinula se “klapa mlađih i starijih pionira”        -Rino Vrljić, Luka Bošković, Rade Vranješ, Sergej Jarendić, Stjepan Salmanić, Hrvoje Knezović, Mak Hadžić, Dragan-Paol Senkić i Domagoj Jozeljić.
Sviranje instrumenta: 
Karlo Previšić (harmonika) do kasno u noć.
 
Od osnutka kluba pa do sada klub je putovao i sudjelovao na natjecanju u više različitih zemalja od Italije, Slovenije, Srbije, Bugarske, Turske, Rumunjske, Slovačke, Mađarske, Grčke, Crne Gore,Češke, Austrije, Hrvatske , BiH i osvojili 1476 medalja i 113 pehara, što je veliki  broj obzirom na naše relativno kratko postojanje, jer uzmimo u obzir da su iza nas tek četiri aktivne godine i manji broj članova. Pored sjajnih rezultata ove sjajne djece klub je u 2018. godini imao posjetu od francuskog judo kluba „Grand Rouen“ kojeg su kako su rekli zapazili u Austriji i poželjeli su da radimo nekoliko zajedničkih treninga. Vrlo brzo se i dogodila suradnja, te su nam, sada već sportski prijatelji došli u Mostar i proveli sa nama nekoliko dana zajedničkih treninga i izleta. Nakon toga su i oni nas pozvali da budemo njihovi gosti u Francuskoj. U 2018. godini napravili smo jako dobru suradnju sa kompozirorom Mariom Zovkom, koji je napisao tekst i otpjevao himnu za klub „Nježni put“. Na promociji se jako mnogo radilo, pa smo snimili i promotivni video spot koji je imao zadatak da potakne mlade na sport, a usput da promovira naš klub i ljepote grada Mostara. Ovom prilikom želim da se zahvalim našim članovima, njihovim roditeljima, prijateljima kluba i svima onima koji su bili i djelić ovog projekta, da i ovu godinu uspješno privedemo kraju i proglasimo najuspješnije i najbolje među najboljima. Još jednom čestitke svim dobitnicima priznanja i svima onima koji su sudjelovali u radu našeg kluba i promovirali klub na najbolji mogući način, istakao je trener Majo Ćeško.