Podijeli članak

Potpisivanjem Ugovora o donaciji u vrijednosti od 32.000,00 KM između Bosnalijeka i SOS Dječijih sela BiH nastavljeno je dugogodišnje prijateljstvo, kojim se osigurava pokriće godišnjih troškova hrane, odjeće, obuće, školskog materijala i higijenskih proizvoda za SOS obitelj sa sedam djevojčica i dječaka. Nedim Uzunović direktor Društva i Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH su potpisali Ugovor o donaciji za 2015. godinu, ali Bosnalijek već 13 godina uzastopno osigurava najkvalitetniju brigu o djeci koja žive u SOS obitelji mame Fikrete. 

„Veoma sam ponosan što je Bosnalijek dugogodišnji prijatelj, partner SOS dječijem selu i podrška obitelji Janje, i što na ovaj način pokazuje svoj senzibiltet i odgovornost za razvoj šire zajednice u kojoj živi i djeluje. Bosnalijek je u 2014. godini ostvario rekordnu dobit u poslovanju, ukupan prihod od prodaje iznosi 120 milijuna KM, što predstavlja rast od 21 posto u odnosu na prošlu godinu. Radujemo se što smo u mogućnosti podijeliti naš uspjeh sa osobama, institucijama i organizacijama kojima je podrška zaista potrebna. Samim tim, naš uspjeh vrijedi puno više. Djeca su naše najveće blago, naša budućnost. Ulaganje u zdrav i bezbrižan život naše djece je ujedno ulaganje u razvoj našeg društva. Njihov uspjeh je i naš uspjeh“  rekao je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka. 

„Budući da SOS Dječija sela BiH osiguravaju dugoročnu podršku djeci bez roditeljske brige sve do njihovog potpunog osamostaljenja, prijateljstvo poput ovog sa Bosnalijekom nam je posebno dragocjeno i omogućilo je da osiguramo najbolju brigu o djeci. Svaki roditelj zna što je sve u materijalnom smislu neophodno osigurati djetetu kroz život, a mi želimo djeci pružiti tu neophodnu sigurnost i ljubav obitelji. Naš obiteljski model brige podrazumijeva kontinuiranu i dugoročnu podršku djeci, a prijatelji kao Bosnalijek nam omogućavaju da upravo na najkvaliteniji način ispunimo našu misiju. U ovih 13 godina smo zajedno proslavljali rođendane djece, ispratili mature, upisivanja na fakultete, radovali se i zasnivanju vlastite obitelji... Nama je Bosnalijek davno prestao biti donator, nama je Bosnalijek dio obitelji“ istaknuo je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.    

Zahvaljujući podršci Bosnalijeka tijekom 13 godina prijateljstva, omogućeno je sretno i bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece koja su odrastala u SOS obitelji mame Fikrete, ali i uspješno osamostaljivanje mladih ljudi. Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova obitelji osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.