Podijeli članak

Kako bi ostvarili želju 5-godišnjem dječaku koji boluje od leukemije, brojni stanovnici San Francisca ujedinit će se i na jedan dan pretvoriti malog dječaka u pravog junaka. Pridružit će im se i mediji.

Miles, 5-godišnji dječak koji se bori s leukemijom, zaželio je da bude super-junak, a humanitarna organizacija 'Zaželi želju' to će mu i ostvariti zajedno s brojnim stanovnicima San Francisca u SAD-u, prenosi Danas.net.hr.

Tako će 15. studenog maleni Miles biti obučen kao Batman te će uz pratnju odraslog Batmanovog pomoćnika kružiti gradom i boriti se protiv zločinaca koje će glumiti građani.

U dogovoru s lokalnim medijima objavljivat će se izvanredne vijesti o pothvatima malenog super-junaka. U cijeloj akciji sudjelovat će i policija, pa će tako zapovjednik plavaca putem medija objaviti obavijest da se traži 'Batkid' i da grad treba njegovu pomoć.

Avantura malenog junaka nastavit će se tijekom cijelog dana, a u svojim 'misijama' susretat će i pobjeđivati poznate negativce iz serijala filmova o Batmanu.

Sve će se završiti nakon što porazi posljednjeg negativca. Tada će ga ispred gradske vijećnice ugostiti gradonačelnik San Francisca i zajedno sa šefom policije će mu uručiti ključeve grada. Sve će pljeskom pratiti brojni volonteri i građani dobre volje koji će se okupiti kako bi podržali 'Batkida'.