Podijeli članak

Spor oko polovnog automobila koštao je života državljanina BiH Šerifa G. u njemačkom Blankenfeldeu (okrug Teltou-Fleming) nedaleko od Berlina, javlja "Berliner Kurier".

Policija je u ponedjeljak malo poslije 11 sati primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd S., 59-godišnji vlasnik obližnjeg imbis lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubojstvo u samoodbrani.

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfschtaseu. Bernd S. dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da je žrtva ubijena vatrenim oružjem, piše Dnevni avaz

Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkingu prekoputa kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko Bosanaca koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom.

Jake policijske snage osiguravale su mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama, imali su problema da smire ogorčene rođake, ali su tenzije popustile poslije podne.

Istražitelji nisu komentirali motiv za ubojstvo. Na mjestu zločina rečeno je da je Šerif G. tijekom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato tko je od njih prodavao, a tko kupovao polovni automobil. Bilo kako bilo, rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

"Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S.", rekao je jedan od rođaka.

Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U svibnju 2017. godine, automobil VW Polo uletio je u njegov lokal u trenutku kad je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. govorio je o smišljenom pokušaju ubojstva, ali je istraga pokazala da je riječ o prometnoj nesreći.