Podijeli članak

Nakon napada nožem u Gmundenu, u kojem je 42-godišnji državljanin BiH nožem u predjelu vrata teško ozijedio  bivšu 35-godišnju suprugu, također državljanku BiH, austrijska policija je prvi put ispitala žrtvu. 

Bosanka je objasnila da se s posla vratila kući u srijedu u 7 sati, doručkovala i krenula na svoj drugi posao, piše Nachrichten.at. 

"Opisala je da je na ulici srela svog bivšeg muža. Razgovarali su kratko, a on je iz rukava jakne izvadio rukavice i nož", rekla je Silke Enzlmüller, glasnogovornica tužiteljstva austrijskog Welsa.

"Ubit ću te", rekao je 42-godišnjak ženu kada ju je zgrabio za kosu. Žena se uspjela otrgnuti, no bivši suprug je progonio i sustigao. Nakon što je muškarac gurnuo preko nasipa, napao ju je nožem. 

Svjedok je čuo krike žrtve za pomoć, potrčao i povikao na 42-godišnjaka. Osumnjičeni napadač je tada pobjegao i ostavio za sobom ženu uprskanu krvlju. 

"Na vratu ima pet posjekotina, koje idu od jednog do drugog uha, neke su dugačke i do pet centimetara. Pravo je čudo da žrtva nije zadobila ozljede opasne po život", rekla je Enzlmüller i dodala da je državljanin BiH odmah nakon napada nazvao brata i rekao da je ubio suprugu te da se suočava s policijom.

Nakon dolaska policije, 42-godišnjak je govorio da je "zaklao ženu", no u četvrtak je u tužiteljstvu rekao drugačiju verziju. Sada govori da je njegova bivša supruga sakrila nož i onda se sama ozlijedila dok su se naguravali na nasipu.

Nakon razvoda prošle veljače Bosanac je više puta bivšoj supruzi prijetio ubojstvom. Još dok su bili u braku stalno ju je tukao zbog čega je 35-godišnjakinja podnijela zahtjev za razvod.