Podijeli članak

Judaši mostarske Borse ovog su vikenda nastupili na dva jaka međunarodna judo turnira održanima u Latviji i Slovačkoj. 

KYODAI OPEN

Najjači judo turnir za djecu na Baltiku okupio je oko 1000 natjecatelja iz 15 zemalja (Austrija, Bjelorusija, Belgija, Estonija, Izrael, Kirgistan, Rusija, Litvanija, Nizozemska, Poljska, Finska, Ukrajina, Njemačka, Latvija i Bosna i Hercegovina).
 
Dvodnevno natjecanje održano je u Rigi, glavnom gradu Latvije, u organizaciji judo kluba Kyodai.  Izrazitu kvalitetu turniru dali su natjecatelji koji dolaze iz zemalja bivšeg SSR-a koji su među najboljima u svijetu kada je u pitanju judo sport, a činili su više od polovice natjecatelja na ovom prestižnom natjecanju.

U Rigi je Borsa predstavljala Bosnu i Hercegovinu, te je u konačnici ostvarila značajan uspijeh.

Iz judo kluba "Borsa" nastupali su: Petar Frljić, Martino Ćorić, Lovro Božić, Katarina Michalowicz i Tara Galić.

Zlatnim odličjem okitio se Petar Frljić, brončanim Lovro Božić, dok je Tara Galić ostvarila plasman 5. mjesta.

Nakon turnira članovi mostarskog kluba sudjelovat će i na međunarodnom trening kampu kojeg organizira Europska judo unija, a predvodit će ga Olimpijski pobjednik i višestruki prvak Europe Talijan Giuseppe Madalloni.

BARDEYOV JUDO OPEN

Na međunarodnom judo turniru u Bardeyovu, gradiću u Slovačkoj, istoimeni klub ugostio je oko 700 natjecatelja iz 10 zemalja. Borsa se i na ovom turniru predstavila sa 5 natjecatelja, a medalje su osvojili Andrey Marchenko (zlato), te Filip Kolobarić (srebro).