Podijeli članak

Štićenik Doma za stare i iznemogle osobe u Goraždu Hašim Redžić (89) prekjučer oko 12.40 sati počinio je samoubojstvo aktiviranjem ručne bombe u kupatilu ove ustanove. Uposlenici su u šoku i nevjerici, jer radilo se o jednom od omiljenih stanara Doma. 

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a BPŽ Goražde, a prema riječima glavnog županijskog tužitelja Mirsada Bilajca, nema potrebe za otvaranjem istrage o ovom događaju, pa je tijelo predato u gasulhanu MIZ Goražde.

– Sačekao je da ostali izađu iz kupatila, troje je bilo s njim u sobi, ušao je unutra i aktivirao bombu. Nije bilo nikakvih indicija da će počiniti takvo nešto, a kako nema sumnji da se radi o kaznenom djelu, obdukcija neće biti naložena – kažu očevici.

Nije poznato na koji je način nabavio eksplozivno sredstvo, ali radi se o ustanovi otvorenog tipa. Redžić je u Domu bio smješten u posljednjih nekoliko godina.

Redžić se kao dječak priključio partizanima, preživio i ofenzivu na Sutjesci, a u posljednjem ratu izbjegao je iz Rogatice, gdje je do tada živio.