Podijeli članak

BoHeMSA LC Mostar tradicionalno organizira „Sunčanu stranu dlana“ 22.  ožujka 2018. godine kojom obilježava svjetski dan Down sindroma. Tom prilikom studenti medicine žele sve građane grada Mostara i okolice , a osobito one koji na to imaju izravan utjecaj, podsjetiti da je potrebno više zalaganja i zajedničkog rada kako bi osobe sa poteškoćama u razvoju dobile svoju šansu za normalnu svakodnevicu. 

Naš volonterski rad samo je mali dio slagalice koja zahtjeva ulaganje u obrazovanje i zdravstvenu skrb koja bi im pomogla da poboljšaju svoju startnu poziciju i nađu svoje mjesto u društvu. 

„Sunčana strana dlana“ održat će se u sportskoj dvorani OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu sa početkom u 09:00 sati gdje ćemo kroz različite radionice sa djecom i odraslima obilježiti ovaj dan s nadom da ćemo zajedno osigurati bolje uvjete života za osobe sa poteškoćama u razvoju.

U projektu sudjeluju Udruga za Down sindrom Mostar, OŠ za djecu s posebnim potrebama Mostar, Srednja turističko ugostiteljska škola, Centar Los Rosales, gradski vrtići te Caritas sa udrugama Nazaret, Sveta Obitelj i Emanuel, stoji u priopćenju.