Podijeli članak

Bojan Bogdanović, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, za stranicu FIBA-e je progovorio o hrvatskoj reprezentaciji, teškim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i svojoj privrženosti hrvatskom dresu. 

FIBA podsjeća da je Hrvatska u velikim problemima nakon triju poraza u četiri kvalifikacijske utakmice (od Nizozemske, Italije i Rumunjske), koje je reprezentacija odradila bez dijela ključnih igrača. Upravo u Bogdanoviću FIBA vidi rješenje i spas za hrvatske ambicije jer popularni Babo na važnim turnirima obično briljira. Na SP-u 2014. postizao je više od 21 koša po utakmici, a na OI-u u Riju 2016. čak 25,3 poena po susretu, prenosi Index.hr.

"Volim igrati na takvim turnirima. Uvijek se želim boriti i pomoći svojoj momčadi plasirati se na SP u Kinu 2019. Želim se ponovo natjecati na svjetskoj pozornici", rekao je Bogdanović.

"Neki igrači nisu bili dostupni za prve utakmice zbog ozljeda, ali vraćaju se sigurno ovog ljeta. Ekipa će imati koristi od toga. Moramo učiniti sve što je u našoj moći i odigrati posljednje dvije utakmice kao da je finale", dodao je Bogdanović. 

"Uvijek mi je čast igrati za moju zemlju, uvijek ću se odazvati ako sam zdrav. Sada imamo misiju, moramo sve igrače i energiju usmjeriti kako bismo prošli u sljedeću fazu. Nitko ne želi propustiti sljedeće veliko natjecanje, zato moramo dati sve od sebe da odemo na SP", upozorio je. 

Bogdanović je pratio utakmice Hrvatske s drugog kontinenta i kada nije mogao igrati. 

"Osjećao sam se ponosnim, kao i uvijek kada Hrvatska igra, i što sam dio te ekipe čak i kada nisam s njima", dodao je Bogdanović. 

"Za zadnjem smo mjestu skupine, izgledi su protiv nas, ali još uvijek je moguće, nećemo odustati. Nismo tipovi koji odustaju. Borit ćemo se i vjerovati, to je jedino rješenje."

Hrvatsku još čekaju uzvratni ogledi s Rumunjima i Talijanima.
 
Rezultati by SofaScore