Podijeli članak

Nakon brzopoteznog razlaza s Milanom, gdje je proteklih sedam mjeseci pokušavao iščupati s dna klub u kojem je proveo mnogo igračkih dana i postao legenda, Zvone Boban neće dugo biti bez posla u nogometu. Kako javljaju talijanski mediji, Boban se vraća na svoje mjesto u FIFA-i iz koje je otišao u Milano i preuzeo ulogu direktora. U menadžerskoj ulozi nije uspio odraditi ni sezonu, a Milan mu je danas pismom poslao otkaz. Poslijepodne je izašla i službena objava na stranicama Milana, Boban je dobio otkaz.

Legendarni kapetan Dinama i Hrvatske, te jedan od ključnih ljudi u središnjici svjetskog nogometa, ranije je otvoreno progovorio o pravom stanju i izvorima problema u Milanu te priznao da u klubu postoji paralelna linija upravljanja.

Odlazak Bobana posljedica je neslaganja s vlasnikom kluba, američkim investicijskim fondom Elliottom i njegovom produženom rukom Ivanom Gazidisom.

Nakon što je Boban prije nekoliko dana u Gazzetti kazao kako zna da se sprema plan za preuzimanje njegove funkcije na ljeto, kad ga, prema planu i Gazidisovoj volji, treba naslijediti Ralf Rangnick, bilo je jasno da je došao kraj suradnji. Boban je time zapravo potvrdio odlazak, a otkaz mu je, kako pišu Talijani, danas poslan poštom, prenosi Index.hr

La Repubblica piše kako se Boban vraća u vrh FIFA-e i odlazi iz Milana kao figura koju su navijači prihvatili, posebno kad je počeo propitivati interese vlasnika kluba. Talijani se nadaju da će od Bobana još čuti nešto na ovu temu.