Podijeli članak

Činjenica je da nije moguće izgubiti višak sala s trbuha bez smanjenja postotka ukupne tjelesne masnoće.  Opsežna istraživanja pokazala su da ono što je najbolje za brzo skidanje sala s trbuha je kombinacija uravnotežene prehrane i specifičnih vježbi.

Što jesti? 

Doručak: šalica muslija prelivenog mlijekom 

Užina: suhi bademi, orasi, lješnjaci do 50 gr. 

Ručak: Za ručak možete pojesti mesa koliko god želite i to ribu, piletinu bez kožice, teletinu, janjetinu a od svinjetine samo odrezak bez masti. Mesne prerađevine izbjegavajte. 

Dozvoljeno je uzeti komadić integralnog ili raženog kruha. Meso možete pripremati na bilo koji način, izbjegavajte svakodnevno prženje. 

Užina: jedna jabuka, kruška, breskva, šaka jagoda, malina, a banane izbjegavajte.

Večera: bistra juha od povrća bez tjestenine, sardina ili tuna s ocijeđenim uljem, šnita integralnog kruha. Može i juha od povrća bez tjestenine, čaša jogurta, komadić integralnog kruha ili juha od povrća bez tjestenine, dva tvrdo kuhana jajeta, rajčica.

Zbog vježbanja i monotone prehrane, pijte vitaminsko-mineralne tablete. Nikada ne večerajte bar tri sata pred odlazak u krevet. Ne jedite slatkiše i grickalice. Ne pijte pivo, gazirana pića i zašećerene voćne sokove te izbjegavajte bijeli kruh, savjetuje Večernji list.