Podijeli članak

Nogometaši Zrinjskog jutros su krenuli  na put u Maribor, gdje ih u srijedu čeka uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka.

Blaž Slišković u Sloveniju je odlučio povesti dvadeset igrača (Bandić, Pirić, Galić, Barić, Laštro, Katanec, Jakovljević, Stojkić, Pezer, Ćavar, Perišić, Jović, Filipović, Todorović, Kukoč, Jazvin, Bilbija, Kajkut, Mulahusejnović, Hajdarević).

U prvoj utakmici odigranoj u Mostaru prvak Slovenije je slavio s 2:1.

"Ne idemo u Maribor na izlet, nego idemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i pokušati nadigrati domaćina i prirediti veliko iznenađenje. Naravno, da nas u Sloveniji očekuje težak posao, jer moramo postići najmanje dva gola. Mislim da je ekipa spremna da napravi nešto takvo, a za dva dana ćemo vidjeti koliko će nam to Maribor dozvoliti. Siguran sam da momčad ima volju i htijenje odigrati što kvalitetnije i ako treba se oprostimo od daljnjeg natjecanja to bude na kvalitetan način. Ostaje nam žal za prvih 90 minuta gdje je po mom mišljenju neiskustvo odigralo određenu ulogu, i da je ostao rezultat 1:1 imali bi većih izgleda", poručio je Blaž Slišković pred odlazak u Maribor.

Bolji iz dvomeča HŠK Zrinjski - NK Maribor u trećem pretkolu Lige prvaka igrat će protiv boljeg iz ogleda FH Hafnarfjördur (Island) - Víkingur (Farski Otoci). Prva utakmica ovih klubova koja se igrala na Islandu završila je rezultatom 1:1, dok je uzvrat na rasporedu u utorak, 11. srpnja.

"Kada sam čuo da je eventualni protivnik u trećem pretkolu može biti momčad s Islanda ili Farskih otoka bilo mi je još teže u razmišljanju što smo sve propustili u prvoj utakmici. Izgledi one ekipe koja izbori plasman dalje Maribora ili Zrinjskog mnogo su veći nego ovih protivnika. Žao mi je još više nakon saznanja tko je eventualni protivnik, to je bila sol na ranu koja je tinjala, i saznanje o eventualnim protivnicima dodatno je zasolilo tu ranu. Mislim da prije svega trebamo razmišljati o utakmici koja nas očekuje u Mariboru da odigramo što kvalitetnije. Igrači nisu potonuli, radili smo dobro i kvalitetno, bilo je sve na razini. Vjerujem da imamo izglede da napravimo čudo", istaknuo je Slišković i otkrio kako Zrinjski planira igrati u Sloveniji. 

"Ova sljedeća utakmica će morati neke stvari promijeniti, morat ćemo ovisno o rezultatu malo kalkulirati. U otvaranju utakmice želimo kvalitetnim posjedom lopte stvoriti nekoliko prilika i na poluvrijeme otići s prednošću, a drugo poluvrijeme ulazi s većim rizikom i pokušati napraviti dobar rezultat", dodao je trener Zrinjskog. 

Šef stručnog stožera Mostaraca komentirao je eventualni odlazak vratara Kenana Pirića. 

"Nemam informacije o odlasku Pirića. Jutros mi je kćerka pročitala na internetu da je posljednja utakmica Pirića. Ako bude to zaista tako ja mu želim sreću, mislim da je kvalitetan i mlad vratar i zaslužuje priliku u nekom drugom europskom klubu", komentar je Sliškovića. 

Uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Zrinjskog igra se u srijedu u 20.15 sati na stadionu Ljudski vrt.