Podijeli članak

HT ERONET je  ove godine, u sklopu svojih blagdanskih aktivnosti, darovao Udrugu roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“ iz Mostara. Novootvorene prostorije udruge u Rodoču posjetila je članica Uprave, izvršna direktorica za financije Gordana Bilić, te im tom prigodom uručila TV uređaj.

Djeca iz „Vedroga osmijeha“ izaslanstvo HT ERONET-a dočekali su – s osmijesima i radošću. 

„Hvala HT ERONET-u na ovom daru, uistinu nam mnogo znači svaka pomoć dobrih ljudi. Udruga je napokon dobila nove prostorije i sad ih, malo-pomalo, opremamo. Želimo ovoj djeci dati mogućnost za uključenje u zajednicu, pokazati da i oni mogu dati svoj doprinos, raditi i stvarati. Trenutačno imamo nekoliko projekata koje provodimo, ja sam optimist i vjerujem da možemo napraviti i još puno više toga“, kazala je predsjednica UO udruge Danijela Kegelj te gostima uručila prigodne darove – dar malih kreativaca iz Vedrog osmijeha.

U sklopu aktivnosti udruge, pokrenut je i projekt ekouzgoja povrća te kreativne radionice u koje su uključeni članovi udruge. Također, zahvaljujući dvogodišnjem IPA projektu, pokrenuli su socijalno poduzeće „VedriMo“ i zaposlili troje mladih s invaliditetom.

„Ponosni smo što smo prepoznati kao društveno odgovorno poduzeće i kao takvi želimo još više doprinositi našoj zajednici. Ove smo se godine odlučili za djecu iz Vedroga osmijeha, kako bi im, na naš način, uljepšali predstojeće blagdane. Ovo je samo jedan projekt u nizu koje želimo realizirati u idućem razdoblju, a koji se odnosi na djecu i mlade. Zajedno možemo mnogo toga lijepoga i humanog uraditi. Neprocjenjivo je vidjeti radost na licima ove djece“, kazala je direktorica Bilić te u ime Uprave, djelatnika i svoje osobno ime, svima zaželjela sretan Božić.

Inače, djeca iz „Vedroga osmijeha“ bila su i gosti božićne predstave HT ERONET-a u Kosači, gdje su dobili i paketiće i fotku s Djedom Božićnjakom.