Podijeli članak

Policajci iz Koprivnice zaprimili su prijavu vlasnika imanja u Peteranc u kojem je netko ukrao kuću, javlja Podravski.hr. Montažna kućica od drva i cigle koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, razmontirana je gotovo do temelja.

Vlasnik tvrdi da su lopovi između 5. i 16. prosinca odvojili i donijeli krovište s crijepom te dijelove zida koji su izgrađeni od drvene građe, a šteta se procjenjuje na desetak tisuća kuna. 

Zanimljivo je i kako susjedi nisu shvatili o čemu je riječ. Susjed s lijeva je podigao visoku ogradu tako da ni ne vidi što se događa u susjednom dvorištu te kazao da o ovom slučaju ne želi ništai zjavljivati, a drugih susjeda nije bilo kod kuće.

Partner mu rastavio i odvezao kuću?

Nasuprot kuće nalazi se i veliko skladište te hangar poznatog poljoprivrednika iz Peteranca, a radnici  tvrde da nisu ništa vidjeli. Po Peterancu među mještanima kruži priča kako je zemljište od prvih vlasnika koji su izgradili kućicu kupio jedan poduzetnik koji se navodno posvađao ili ostao dužan svojem partneru i pretpostavljaju da mu je ovaj zbog duga rastavio i odvezao kuću. 

No, ta seoska razmišljanja i ogovaranja koja možda nemaju ni prave veze s istinom tek provjeravaju koprivnički policajci. Kako piše Podravski, u nedjeljuju je policija veći dio dana bila na mjestu događaja i još uvijek obavljaju kriminalističko istraživanje koje bi trebalo rasvijetliti što se zapravo dogodilo.