Podijeli članak

Ridvan Tahiri iz kosovske Drenice, bivši vojnik OVK je preko svog Facebook profila ponudio nagradu za imena srpskih vojnika koji su 1999., u vrijeme rata između Kosova i Srbije, na kosovskom tlu imali odnos s jednom njegovom sunarodnjakinjom.

Kao što se vidi na slici, trojica srbijanskih vojnika bludničili su nad ženom, a iza njih su bile tri osobe koje su bile na koljenima podignutih ruku, gdje je vojnik stajao s dugom cijevi iznad njih.

Mediji pišu da je žena koja je na fotografiji živa i da je spremna svjedočiti te će sve dokaze koje posjeduje predati tužiteljstvu.

Vojnik na Facebooku dodaje da on osobno daje 50 000 eura osobi koja bi mu otkrila imena i adrese ovih vojnika. Kaže da je to sve što mu treba.

Zastupnica Demokratske partije Kosova (PDK) Flora Brovina danas je novinarima pokazala fotografiju koja, kako prenose kosovski portali, dokazuje kako su srbijanski vojnici bludničili nad ženama tijekom ratnog razdoblja na Kosovu.

Brovina je izjavila za medije kako je žena koja je na fotografiji živa i da je spremna da svjedoči te da će sve dokaze koje posjeduje predati tužiteljstvu, prenosi Dnenvi list.

– Dat ću ovo tužitelju – kratko je kazala Brovina za medije, ne navodeći daljnje pojedinosti.