Podijeli članak

Nenad Suzić (69), bivši ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, optužen za silovanje djeteta mlađeg od 15 godina, pušten je iz pritvora i određene su mu mjere zabrane, potvrđeno je za medije iz banjalučkog Okružnog suda.

Suziću je pritvor ukinuo Okružni sud u Banjoj Luci te mu je izrečena zabrana sastajanja sa žrtvom. Ujedno mu je zabranjeno da žrtvi priđe bliže od 100 metara.

- Pritvor osumnjičenom je ukinut jer je utvrđeno da ne egzistiraju posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon održanog ročišta na kojem tužiteljstvo sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljnjeg trajanja pritvora prema optuženom - priopćeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Suzića, koji je 5. srpnja uhićen zbog sumnje da je silovao13-godišnju djevojčicu. Optužnica je podignuta 30. rujna te je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Suzić, koji je bio zaposlen na mjestu nastavnika u zvanju redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, udaljen je s radnog mjesta 7. srpnja . Rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru. (Avaz)